5 min brezplačno: 01 600 7700
SMS: FREE z vprašanjem na 4222

Politika zasebnosti


Zen 21 trgovina in storitve d.o.o.,
Špruha 19, 1236 Trzin, davčna številka: 63056950,
matična številka: 7190662000.

Splošni kontaktni podatki:
Telefonska številka: 01 201 20 85
E-poštni naslov: info(at)balzamika.si

Cenimo vaše zaupanje, ki ste ga nam izkazali s tem, da ste nam zaupali svoje osebne podatke. Zavezujemo s k temu, da bomo vaše osebne podatke obravnavali v skladu s to politiko, veljavno zakonodajo in vašimi željami.
S to politiko vam želimo dati jasen vpogled v to, kako vaše osebne podatke obdelujemo, našo zavezanost k varovanju teh podatkov in vašimi pravicami v zvezi z obdelavo osebnih podatkov. Istočasno vaše osebne podatke uporabljamo za izboljšanje naše storitve in uporabniške izkušnje preko kateregakoli kanala.
Ta politika zasebnosti se nanaša na obdelavo osebnih podatkov, ki se zbirajo in obdelujejo tako na spletu kot za osebne podatke, ki se zbirajo preko drugih kanalov.

Osebne podatke posameznikov zbiramo, obdelujemo in hranimo v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov (https://www.ip-rs.si/zakonodaja/). Vaše osebne podatke uporabljamo za obdelavo vaših naročil, za pošiljanje e-novic, na katere ste naročeni, za namen svetovanja in ponujanja ezoteričnih ter promocijskih vsebin preko različnih kanalov, ali za stik z vami.
Podatke, ki smo jih zbrali od vas, uporabljamo s pomočjo piškotkov in spletnih svetilnikov v naslednje namene:

• Za komunikacijo z vami
Informacije, zbrane na spletnem mestu, uporabljamo za osebno komunikacijo z vami in za hitre odzive ter povratne informacije povezane z vašimi zahtevki in/ali vprašanji glede izdelkov, storitve itd. Komunikacija lahko poteka preko različnih družbenih omrežij, e-pošte in telefona.

• Za izboljšanje spletnih strani
Osebne podatke uporabljamo za zagotavljanje in izboljšanje spletne izkušnje posameznika. Piškotki se zbirajo v namen statistične obdelave podatkov, ki nam pomaga razumeti, kako posamezniki uporabljajo spletne strani in za namen zagotavljanje boljše učinkovitosti spletne strani.

• Za boljšo osebno izkušnjo
Podatke, ki jih zbiramo na podlagi piškotkov, uporabljamo za zagotavljanje možnosti nastavitve osebnih nastavitev pri uporabi spletnega mesta.

• Za promocijske namene
Podatke, zbrane s piškotki in spletnimi svetilniki, uporabljamo za zagotavljanje boljšega prikaza oglasov prek spletne strani in možnosti ponovnega usmerjanja v oglaševalske namene, ko spletno mesto zapustite. Z oglaševalskimi prijemi si pomagamo tudi pri zagotavljanju brezplačnih vsebin, vključno z dnevnimi horoskopi in članki na spletnih straneh. Poleg tega lahko z osebnimi podatki, kot je npr. vaš e-poštni naslov ali telefonska številka, preko elektronske pošte in/ali SMS obvestil ter družbenih omrežij oglašujemo in tržimo naše izdelke in storitve.


Količina in vrsta informacij, ki jih zbiramo, je odvisna od vaše uporabe spletnih strani in (v nekaterih primerih) informacij, ki jih želite sami razkriti. Pri obdelavi vaših osebnih podatkov nas vodijo naslednji legitimni interesi:
• izboljšanje spletne vsebine
• zaščita pred zlorabo
• statistične analize

Vaše osebne podatke zbiramo na naslednje načine:
• SMS storitev
• svetovanje preko telefona: ob zakupu določenih minut svetovanja in vedeževanja
• prijava na e-novice: ob prijavi na e-novice, ki vsebujejo ezoterične vsebine, promocijsko vsebino in vse ostale informacije, ki jih želimo deliti z vami;
• naročilo (preko telefona ali spleta): pri naročanju izdelkov nam morate za obdelavo naročila posredovati vaše osebne podatke;
• registracija: ponujamo vam možnost registracije na spletni strani, s čimer boste prejemali osebne ezoterične vsebine.

Glede na osebne podatke, ki jih želite posredovati ali prostovoljno delite z nami, in glede na namen ali način zbiranja osebnih podatkov, so lahko osebni podatki, ki jih zberemo od vas, naslednji:
• elektronski naslov
• ime
• priimek
• naslov
• poštna številka in pošta
• telefonska številka (stacionarna ali mobilna)
• datum rojstva
• ura rojstva
• spol
• številko plačilne kartice

Ko obiščete naše spletne strani, samodejno zbiramo vaše informacije, ki vključujejo vaš naslov internetnega protokola (IP), vrsto brskalnika (npr. Microsoft Edge ali Google Chrome), vrsto naprave (računalnik, telefon, tablični računalnik), operacijski sistem, jezikovno nastavitev, ponudnika internetnih storitev ter datum in čas obiska spletne strani. Poleg tega lahko zbiramo dodatne informacije preko piškotkov in podobnih mehanizmov.
Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Namen piškotka je identifikacija vas kot edinstvenega uporabnika spletne strani. Spletni svetilnik (angl. »web beacon«) je programska koda, ki se med drugim lahko uporablja tudi za prenos identitete posameznika v bazo podatkov in povezati posameznika s prej pridobljenimi podatki. To nam omogoča spremljanje določenih spletnih strani, ki jih obiščete. Spletni svetilniki se uporabljajo za določanje vaših interesov in za sledenje spletnim navadam v marketinške namene. Piškotke in spletni svetilnik uporabljamo, da povežemo nekatere spletne informacije o vas z informacijami, ki jih že imamo v naši podatkovni bazi. Uporabljamo jih za naslednje namene:

• Da preverimo vašo identiteto.
Piškotke uporabljamo, da preverimo vaš uporabniški račun in omogočimo, da vam ni treba vedno znova vnašati podatkov za prijavo, ko obiščete spletno stran.

• Za analizo spletnih trendov
Piškotke uporabljamo za analizo in učinkovitost, za zbiranje informacij, ki nam pomagajo razumeti, kako vi in drugi uporabniki uporabljate spletne strani ter kako lahko spletno izkušnjo izboljšamo.

• V promocijske namene
Prav tako piškotke in spletne svetilnike uporabljamo (vključno s tistimi, ki jih posredujejo tretje osebe), da zagotovimo oglaševanje, ki je v skladu z vašimi interesi. Piškotki in spletni svetilniki zagotavljajo, da ne boste vedno znova in znova videli enakih oglasov ter da boste prepoznali nezaželene oglase.

• Obdelava vašega naročila
Če ste naročili izdelke, bomo vaše osebne podatke uporabljali z namenom pošiljanja naročenih izdelkov in namenom kontaktiranja v zvezi s statusom naročila (preko elektronske pošte, telefona ali drugih kanalov). To bo storjeno z namenom izvedbe pogodbe o nakupu.
Vaše osebne podatke bomo posredovali tudi dostavni službi, tako da bo vaše naročilo mogoče odposlati in dostaviti na vaš naslov. Osebne podatke obdelujemo na tak način na podlagi pogodbe o nakupu, ki smo jo sklenili z vami. Vašo starost lahko uporabimo tudi, da preverimo, ali ste zakonsko dovolj stari, da sklenete veljavno pogodbo o nakupu in/ali lahko obdelujemo vaše osebne podatke.

• Zagotavljanje podrobne astrološke in/ali numerološke analize
Če boste uporabljali SMS storitev, bomo vaše osebne podatke uporabljali za namen izvajanja storitve, za namen podajanja podrobne osebne analize in/ali ostalih napovedi.

• Zagotavljanje podpore strankam
Če nas kontaktirate preko naše telefonske številke za informacije in podporo strankam ali preko elektronske pošte, spletnega klepeta (na naših spletnih straneh ali preko družbenih omrežij), bomo vaše osebne podatke obdelali za reševanje vaše zahteve in z namenom zagotavljanja najboljše razpoložljive obravnave.

• Osebna komunikacija z vami
Če ste se naročili na naše e-novice in ste s tem izrazili željo po prejemanju naših novic ter ste se strinjali z našo Politiko zasebnosti, vam bomo na podlagi vašega soglasja pošiljali različne personalizirane in ezoterične ter promocijske vsebine.
Če ste podali soglasje (na spletu ali preko telefon) za osebno komunikacijo, vas lahko kontaktiramo preko telefona, SMS sporočil ali elektronske pošte.
Če ste naročili izdelek in nam posredovali svoj elektronski naslov, lahko ta elektronski naslov uporabimo za pošiljanje e-novic s podobnimi izdelki, ponudbami in storitvami, s katerimi se podjetje zen 21 d.o.o. ukvarja.
Možnost umika soglasja in odjave od e-novic vam ponujamo v potrditvenem sporočilu in v vsakem naslednjem elektronskem sporočilu, možnost odjave od SMS storitve pa je opisana v Splošnih pogojih na strani www.balzamika.si.

Vaše podatke lahko posredujemo ali razkrijemo tretjim osebam le, kadar je to nujno in potrebno. Tretje osebe imajo dostop do vaših osebnih podatkov samo za namen opravljanja storitev v našem imenu. Vrste ponudnikov storitev oziroma tretje osebe, ki jim zaupamo osebne podatke, vključujejo telekomunikacijske operaterje, ponudnike IT storitev, družbenih omrežij, plačilnih storitev in podobno. Vse te osebe so zavezane ustrezno zaščititi vaše osebne podatke. S ponudniki storitev smo sklenili ustrezne pogodbe, ki jim prepoveduje uporabo ali izmenjavo osebnih podatkov, razen če je to potrebno za izvajanje pogodbenih storitev v našem imenu ali za izpolnjevanje veljavnih zakonskih zahtev. Vendar pa vaših osebnih ali neosebnih podatkov ne bomo nikoli prodajali tretjim osebam.

• Podatki, ki jih delimo s poslovnimi partnerji
Osebne podatke lahko delimo z našimi poslovnimi partnerji za naše poslovne namene in za namen, da vam ponudimo izdelek ali storitev, ki ste jo zahtevali. Naši poslovni partnerji so se pisno zavezali k zaupnosti in zaščiti osebnih podatkov, ki jih hranijo v našem imenu, in jih ne bodo uporabili za nobene druge namene razen te, h katerim so zavezani.

• Podatki, ki jih delimo v oglaševalske namene
Vaše mnenje in komentarje o podjetju zen 21 d.o.o. in njegovih storitvah lahko uporabimo za oglaševanje in trženje naših izdelkov in storitev. Če ne želite, da se vaši osebni podatki, ki ste jih navedli na tak način, uporabljajo, nam pišite na info(at)balzamika.si.

• Pravni postopki, katerih namen je preprečiti nastanek škode
Vaše osebne podatke lahko razkrijemo v odzivu na sodne pozive, sodne odredbe in druge pravne postopke. V redkih okoliščinah lahko osebne podatke razkrijemo, če menimo, da je to potrebno za preprečevanje nezakonitih, goljufivih ali škodljivih dejanj, ki bi lahko posameznikom povzročili škodo.

Posamezniki imajo pravice, do katerih so upravičeni na podlagi zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov. Na zahtevo posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, se lahko le-ti dopolnijo, popravijo, blokirajo ali izbrišejo, vendar ta pravica ne sme biti v nasprotju z določili druge zakonodaje. Vašo zasebnost spoštujemo in v skladu z veljavno zakonodajo zagotavljamo, da osebne podatke lahko zbirajo, obdelujejo in hranijo le tisti zaposleni in poslovni partnerji, ki so za to pooblaščeni.

• Pravica posameznika do seznanitve
Na posameznikovo zahtevo bomo omogočili vpogled v katalog zbirke osebnih podatkov. Do vseh podatkov, ki smo jih zbrali in jih hranimo o vas, lahko dostopate z vlogo zahtevka na info(at)balzamika.si. Da bi zaščitili vašo zasebnost in varnost, se lahko odločimo za razumne korake, s katerimi bomo preverili vašo identiteto pred odobritvijo dostopa, popravkov ali izbrisa osebnih podatkov.

• Umik soglasja
Kadarkoli lahko zahtevate popravek vaših osebnih podatkov ali izbris vaših osebnih podatkov. To lahko storite tako, da nam pošljete elektronsko pošto ali nas pokličete. Od prejemanja naših e-novic se lahko odjavite s klikom na povezavo »Odjava«, ki se nahaja nogi vsakega e-sporočila podjetja zen 21 d.o.o., od SMS storitve in obveščanja preko družbenih omrežij pa z besedo »stop«.

Hramba osebnih podatkov
Osebni podatki se shranjujejo le toliko časa, dokler je to potrebno za dosego namena, zaradi katerega so se zbirali ali nadalje obdelovali. Osebni podatki, za katere je potekel (zakonsko) predpisan rok hrambe oziroma je bil dosežen namen obdelave, se izbrišejo, blokirajo ali anonimizirajo.

Izključitev odgovornosti
Ponudnik ne odgovarja za škodo, ki bi uporabniku nastala, ker je pri registraciji ali v neposredni komunikaciji posredoval napačne ali nepopolne podatke.

Končna določba

Zen 21 d.o.o. lahko kadarkoli spremeni ali dopolni Politiko zasebnosti in varstva osebnih podatkov. Veljavna Politika zasebnosti je objavljena na spletni strani www.balzamika.si. O vseh spremembah vas bomo obvestili na naših spletnih straneh s pomočjo obvestil ali pa vam poslali posodobljeno politiko zasebnosti na vaš elektronski naslov.

25.5.2018